Als mijn vader iets zei

Het is alweer even geleden, maar hier zijn we weer! Eerder, in vorige posts, liet ik je al kennis maken met Sophie, Yoruba en Ifa. Laten we verdergaan met Sophie’s kijk op wat filosofie is.

Feit is Fictie is de werktitel van een nieuw filmproject momenteel in ontwikkeling. Op zoek naar een ander perspectief, kijkt filmmaker Juul van der Laan met Sophie Oluwole naar een pre-koloniale filosofie. Lees hier meer.

Jij bent goed wijs

Met de tijd wordt je wijzer. Althans, dat is het idee. Om onszelf wat leertijd te besparen kunnen we verder bouwen op de dingen die onze vaders en moeders geleerd hebben. Zo groei je. Het is hierbij wel cruciaal dat je de taal spreekt die je ouders spreken. Een ander belangrijke factor is dat je vervolgens naar ze luistert.

 

Volg ons

klik op de mailbox om je aan te melden voor de nieuwsbrief